Svačiny

                                                                                                                       Alergeny

Pondělí                             rohlík,                                                           1.1,1.3,3,7

                                               drožďová pomazánka                                                                                                 

Úterý                               chléb,                                                              1.1,1.2,7,

                                               rama, plátkový sýr,

                                               rajče                                                                                                                     

Středa                               raženka,                                                         1.1,1.3,7,

                                               pomazánka z paštiky,

                                               žlutá paprika                                              

Čtvrtek                             koláč tlačený,                                                1.1,1.2,7

                                               mléko                                              

Pátek                                rohlík se záparou,                                        1.1,1.3,7

                                               pomazánka cizrnová,

                                               ½ jablka

 

 

Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů:

1. obiloviny obsahující lepek -pšenice, žito, ječmen, oves, špadla, kamut

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. suché skořápkové plody- mandle, lískové ořechy, ořechy, vlašské ořechy, kešu

9. celer a výrobky z nich

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)

13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich