Svačiny

                                                                                                                       Alergeny

Pondělí                              Chléb,                                                             1.1, 1.2, 7         

                                             cizrnová pomazánka

                                                                                                                                                                                                                                          

Úterý                                 Párek v rohlíku,                                            1.1, 1.3, 10              

                                        (hořčice, kečup)                                              

                                                                                                                                 

Středa                                Raženka,                                                       1.1, 1.3, 7    

                                               rama, plátek eidamu,

                                               pomeranč                                                                      

                                                                                              

Čtvrtek                              Preclík,                                                           1.1, 1.3, 3

                                               ½ jablka                                              

                                                                                  

Pátek                                 Francouzská bageta,                                           1.1, 1.2, 4, 7

                                               rybí pomazánka,

                                               červená paprika

                       

                                                                     

 

Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů:

1. obiloviny obsahující lepek -pšenice, žito, ječmen, oves, špadla, kamut

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. suché skořápkové plody- mandle, lískové ořechy, ořechy, vlašské ořechy, kešu

 9. celer a výrobky z nich

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)

13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich